Kahve Paketlemesinde Çeşitli Seçenekler
Türk Kültürünün En Önemli Bir Parçası Olan Kahve’nin Tarihi
Türk kültürünün önemli bir parçası olan kahve; kavrama biçimi, işlenişi şekli, çeşidi ve yüzlerce farklı açıdan imal edilen enfes lezzetleri ile tüm dünyada önemli bir yere sahiptir. Fırınlama yöntemi ile oluşturulan kahvenin ülkemize gelmesi Yemen vasıtasıyla olmuştur. Yakın zamanlarda Yemen’de bir Etiyopya’da kahvenin keşfedilmesi, bu kahvenin ülkemize her iki bölgeden de gelebileceği anlamını verir. Etiyopya‘da yol kenarında kahve ağaçları bulunuyordu. O dönemlerde köle ticareti yapılıyordu. Köylüler, yol kenarlarında bulunan kahve ağaçlarının kırmızı meyvelerini çiğneyip tükürüyordu. Bu meyveler, kölelerin yolculuklara devam edebilmesi için gerekli olan enerjiyi sağlıyordu. Bu enerjinin farkına varanlar ise bu işin ticaretini yapma amacıyla kahve çekirdeklerini toplamaya başladılar. Yemen’ ise kahvenin keşfi 13. yüzyıla dayanır. Bir çoban, kahveyi keşfetmiştir. Çoban, uyuşuk ve yorgun keçilerinin kahve çekirdeklerini yedikten sonra canlandığını fark etmesi ile ortaya çıkmıştır. 15. yüzyılda Yavuz Sultan Selim döneminde ülkemize gelen kahve 1600’lü yıllarda ise Avrupa’ya taşınır.
Türk Kahvesinin Geleneksel Hazırlama Yöntemi
Kahve, farklı kültürler de farklı yapılış teknikleri ile özelleştirilmiştir. Ülkemizde de Türk kahvesi özelleştirilmiş ve coğrafi olarak işareti olan bir kahve türüdür. Türk kahvesinde cezve vasıtasıyla isteğe göre şeker ve su ilave edilir. Bir fincan kahve için iki çay kaşığı kahve gereklidir. Küçük fincanlarda servis yapılan kahvede telvenin dibe çökmesi için bir süre beklemesi gereklidir. Her ne kadar kahvenin yanında gelen su, kahveden sonra içilse de Türk kahvesinin yanında sunulan suyun kahve içmeden önce içilmesi gereklidir.
Kahve Paketlemesinde Çeşitli Seçenekler
Kahve paketlemesinde çeşitli seçenekler vardır. Bu seçenekler arasında en çok işe yarayan kilitli olan doypack ambalajlardır. Bu ambalajlar kahvenin uzun süre boyunca taze kalmasına olanak sağlar. Hafif oldukları için aynı zamanda kargolama açısından da oldukça avantajlı olan kahve ambalajları valfli alüminyum veya kraft kağıt görünümlü seçeneklere sahiptir. Bu ürünler, kahveye otantik bir hava da katar.. Kahvenin uzun süre boyunca tazeliğini kuruması için tercih edebileceğiniz paketler https://www.packtory.com.tr/packtory-75-x-20-3-cm-valfli-kraft-aluminyum-yan-koruklu-quadro-ambalaj-100-gr/gibi alternatiflere sahiptir. Farklı boyutlara sahip olan bu paketler, kahvenin gramajına, boyutuna ve granüllü yapısına göre çeşitli ambalajlarda satışa sunulur. Bunun için https://www.packtory.com.tr/packtory-75-x-20-3-cm-valfli-aluminyum-yan-koruklu-quadro-ambalaj/gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.
Plastik ve Metal Paketlerde Valflerin Kullanımı
Plastik ve metal paketlerde valflerin kullanımı, kahvenin uzun süre boyunca aynı tazelikte kalmasına olanak sağlar. Bu imkan, aynı zamanda ürünün raf ömrünü uzatır. Bu nedenle taze çekilmiş kahve hissiyatına sahip olmak istiyorsanız siz de metal ve plastik ve paketlerde bulunan valfleri tercih edebilirsiniz. Valfli paketler, üreticisine oldukça büyük avantajlar sağlar. Bu avantajlar, tedarikçi ve depolama açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Paketlerin valfli olması, son tüketici için de olumlu sonuçlar doğurur. Tüketici, valfli paketleri kullanarak satın aldığı kahvesini daha uzun süre tüketebilir.
Valfli Paketlerin Avantajları
Kahve ambalajlarında adeta gizli bir kahraman olarak görev alanı valfler, kahve çekirdeklerinin özenli bir şekilde korunması adına önemli bir görev üstlenir. Kahvenin taze kalmasına yardımcı olan bu valfler, genellikle yuvarlak yapıda yer alır. Küçük boyutuna rağmen kahvenin çok daha taze ve lezzetli olmasına yardımcı olan valfler, kavrulan kahvenin salmış olduğu gazlardan paketin etkilenmemesini sağlar. Gazın dışarı atılması olanak sağlayan valfler, bu sayede kahvenin tazeliğini korunmasına yardımcı olur. Valfler, paket içinde bulunan gaz salınımının dışarıya atılmasına yardımcı olur. Buna karşın dışarıdan içeriye hava girişini engeller. Bu da kahvenin bayatlamasının veya bozulmasın önüne geçer.